Diós finomság
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 10 tojás sárgája
- 10 tojás fehérje
- 30 dkg dió (pirított és darált)
- 4 evőkanál liszt
- 30 dkg cukor
- késhegynyi pezsgőkrém
- 25 dkg margarin
Elkészítés
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a pezsgőt. A tésztából 3 lapot sütünk egy nagy tepsi hátán, amit előzőleg megkenünk egy pici margarinnal, és lazán megszórjuk egy pici liszttel. A kihűlt lapokat megtöltjük a következő krémmel: 10 tojás sárgáját 10 evőkanál cukorral jól kikavarjuk. Egy edénybe kevés vizet teszünk, és a kikavart tojássárgákat - gőz fölött, állandóan kevergetve - sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és ha kihűlt, 25 dkg margarint hozzáadunk, jól kikavarjuk és elosztjuk háromfelé. Megtöltjük a diós lapokat, a tetejére is rakunk krémet. A krémre kókuszt szórunk. Másnap szeleteljük. Igen finom és mutatós tésztát kapunk. Kis türelemmel mindig sikerül.
Megjegyzés
A receptet "Szikszainé, Nagykároly (Románia)" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.