Diós finomság

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 10 tojás sárgája
  • 10 tojás fehérje
  • 30 dkg dió (pirított és darált)
  • 4 evőkanál liszt
  • 30 dkg cukor
  • késhegynyi pezsgőkrém
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a pezsgőt. A tésztából 3 lapot sütünk egy nagy tepsi hátán, amit előzőleg megkenünk egy pici margarinnal, és lazán megszórjuk egy pici liszttel. A kihűlt lapokat megtöltjük a következő krémmel: 10 tojás sárgáját 10 evőkanál cukorral jól kikavarjuk. Egy edénybe kevés vizet teszünk, és a kikavart tojássárgákat - gőz fölött, állandóan kevergetve - sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és ha kihűlt, 25 dkg margarint hozzáadunk, jól kikavarjuk és elosztjuk háromfelé. Megtöltjük a diós lapokat, a tetejére is rakunk krémet. A krémre kókuszt szórunk. Másnap szeleteljük. Igen finom és mutatós tésztát kapunk. Kis türelemmel mindig sikerül.

Megjegyzés

A receptet "Szikszainé, Nagykároly (Románia)" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.